Vision
| 28. april 2021

Nu kommer klimavarmen til Hornsyld 

Hornsyld Klimvarmes mission bliver til virkelighed. Et grønt stempel fra kommunen, overvældende tilslutning og en enig bestyrelse betyder, at det første spadestik bliver sat i jorden inden sommerferien.

De seneste måneder har Hornsyld Klimavarme arbejdet hårdt for at få flere med i fællesskabet, så den grønne varme kan komme til Hornsyld. Det er nu lykkedes. Vi har fået tilkendegivelser fra 70% af de potentielle klimavarme brugere, der ønsker at udskifte deres gas- eller oliefyr med overskudsvarmen fra tripleA. Med et mål om en tilslutning på minimum 50% i det første driftsår, er vi allerede langt.

Samtidig er projektforslaget godkendt i kommunen, og der er blevet stillet kommunegaranti til rådighed, så der bliver mulighed for et billigt lån til at gennemføre projektet. 

”Fordi alt går som ønsket og mere til, har bestyrelsen nu besluttet at føre projektet ud i livet. Vi forventer lige nu at være i gang med at etablere rør i vejene i juni måned i år og håber på at være i drift i oktober 2022,” siger Rasmus Ole Hansen, der er formand for Hornsyld Klimavarme. 

Fællesskabet samles

Næste skridt for klimavarmen er, at alle de interesserede husstande i Hornsyld får tilsendt en aftale om varmeleverance, som de skal skrive under på. Hvis forsamlingsrestriktionerne tillader det, er håbet af afholde den første ordinære generalforsamling i varmefællesskabet inden sommerferien – selvfølge med sikkerheden i højsædet.

Alle der har skrevet under på aftalen er inviterede til generalforsamlingen. Som klimavarmebruger er du nemlig automatisk andelshaver hos Hornsyld Klimavarme.

”Det er på generalforsamlingen, at du som forbruger får indflydelse på fremtiden for vores nye, fælles, grønne varmeløsning i Hornsyld,” fortæller Rasmus Ole Hansen. 

Vi informerer undervejs

Som nævnt forventes anlægsarbejdet at blive igangsat i juni måned. For at gravearbejdet kommer til at gå så gnidningsfrit som muligt, og beboerne samtidig er godt klædt på til, hvad der skal ske, sender vi 14 dage inden en advisering rundt i postkasserne. Her står der al praktisk information, du skal vide omkring, hvordan gravarbejdet vil påvirke din grund, og om du for eksempel skal gøre plads til entreprenøren.

”Du vil også få besøg af kontaktpersonen fra entreprenørvirksomheden, så I sammen kan aftale, hvor stikledningen skal føres ind til jeres hus,” siger Rasmus Ole Hansen.

Udover de individuelle adviseringer, vil Hornsyld Klimavarme også løbende informere om de gener, der kan opstå undervejs, og hvordan de enkelte veje bliver berørt, når vejnettet skal etableres.

Følg med her på www.klimavarme.dk og på vores Facebookside

46/50

Ønsker du mere information, eller vil du tilslutte dig?

reCAPTCHA is required.