Nyheder
| 18. januar 2024

Guide til at forstå din varmeregning

Synes du, det er forvirrende at læse din varmeregning? Måske er det ikke prisen, der er problemet, men snarere de mange begreber som fast afgift, målerabonnement og unitabonnement, der er uforståelige. Læs med og få forklaret begreberne i din varmeregning.

Sådan udregner vi din varmeregning

Hvert år får du tilsendt et budget over, hvad vi regner med, du kommer til at bruge af varme i løbet af et år. Budgettet viser den pris, du skal betale hver måned, og er et estimat på dit forbrug. Det kaldes også aconto.

Du betaler acontobeløbet hver måned for at dække dit varmeforbrug. Men da vi ikke kender dit faktiske forbrug, så sender vi en årsopgørelse over dit endelige forbrug af varme i januar, når hele det foregående år er gået. Det er også det, vi kalder varmeregningen. Hvis der er en difference mellem dine acontobetalinger og årsopgørelsen, så får du enten en efterregning eller penge tilbage.

Læs også: Priserne for 2024 er fastlagt

Hvordan ser varmeregningen ud?

Det er en god idé at tjekke din varmeregning grundigt. For den kan hjælpe dig med at holde dit varmeforbrug på et fornuftigt niveau. Ligger dit forbrug lidt højere end forventet kan det betyde, at vinteren har været hård og kold.

Men det kan også betyde andre ting. Måske glemmer du at slukke radiatorerne, når du lufter ud. Eller du har en gennemsnitstemperatur i din bolig, der godt kan sænkes en grad eller to.

Herunder forklarer vi begreberne i din varmeregning, så du nemmere kan navigere rundt i den (klik på billedet for at gøre det større).

Sådan bliver din regning mindre

Dit fjernvarmeanlæg er styret automatisk. Det vil sige, at det er udstyret med en udeføler, som styrer anlægget alt efter temperaturen udenfor. Fx slukker anlægget helt for varmen om sommeren. Det er med til at holde prisen på et rimeligt niveau.

Men synes du alligevel, at du betaler lige lovlig meget for varme om året? Så har du selv indflydelse på at spare på varmen. Her får du en række enkle tips:

  • Hold en jævn temperatur i dit hjem døgnet rundt
  • Den bedste stuetemperatur er 21 grader
  • Sæt alle radiatorer på samme temperatur
  • Luft ud flere gange om dagen, men husk at lukke for radiatorerne imens
  • Skru kun op for varmen, når det er koldt

Se alle aktuelle priser i vores prisblad.

5/51

Ønsker du mere information, eller vil du tilslutte dig?

reCAPTCHA is required.