+45 2217 3671

Hornsyld Klimavarme
Søndergade 44,
8783 Hornsyld

rasmusohansen@hotmail.com
michael@jonasen.net

Selvbetjening

Her vil du i fremtiden kunne følge dit varmeforbrug

Delefællesskaber

Se status: Fjernvarmen i Hornsyld er godt på vej

Du kan nu få indflydelse i Hornsyld Klimavarme. Den 31. marts holder vi generalforsamling, hvor alle kommende forbrugere er velkomne. For at klæde dig ordentligt på, har vi her samlet et overblik over, hvad der sker i varmefællesskabet lige nu.

Måske har du set en gravko i fuld sving, åbne veje eller mænd i arbejdstøj gå rundt i dit område. Hornsyld Klimavarme er i fuld gang med at grave og installere, så byen inden længe bliver forsynet med klimavenlig varme. Projektet startede i 2021, og vi opleveler heldigvis stor opbakning fra hele byen. Allerede i marts i år havde omkring 470 husstande tilmeldt sig. 

Populariteten for den klimavenlige varme skyldes selvfølgelig, at det er bedre for klimaet, og det er der mange, der ønsker at bakke op om. Men der er også økonomiske fordele at hente. Lige nu er gaspriserne rekordhøje, og det har resulteret i varmeregninger, som gør ondt at kigge på. Det har dog ingen betydning for forbrugerne i Hornsyld Klimavarme. Varmen kommer primært fra overskudsvarme, og det betyder, at du næsten kan halvere din varmeregning, hvis du før havde gasfyr. 

Din mening er vigtig

Så hvornår kommer klimavarmen til dig, tænker du måske? Gravearbejdet blev startet op i december 2021 og fortsætter frem til september i år. Allerede i august får de første leveret klimavarme, og i januar 2023 får alle forbrugere i Hornsyld Klimavarme leveret varme. Indtil videre har vores tidsplaner holdt, og vi forventer, det fortsætter. 

Vi har også fået mange henvendelser fra bl.a. beboere i Bråskov, som ønsker at blive en del af Hornsyld Klimavarme. Vi lytter altid til forslag om nye projekter, der kan gavne os alle, og vi har derfor indsendt et projektforslag til Hedensted Kommune, som er betinget godkendt og lige nu i høring. Kommer der ingen protester, bliver Bråskov en del af fællesskabet, og det betyder, at vi bliver endnu flere til at dele de faste omkostninger.

Vil du høre mere om, hvad der sker i dit grønne varmefællesskab, eller har du input, du vil dele? Så kom med til generalforsamling den 31. marts. Her kan du være med til at lægge planer for fremtidens klimavenlige varme i Hornsyld.

2/21

Ønsker du mere information, eller vil du tilslutte dig?