Praktisk information
| 21. december 2022

Priserne for 2023 er offentliggjort – det betyder det for dig

Inden året lakker mod enden, er vi klar med budgettet for 2023. Priserne viser, at det i det nye år kan betale sig endnu mere at have udskiftet gas med fjernvarme.

Da Hornsyld Klimavarme besøgte borgerne i Hornsyld i 2021, så virkeligheden anderledes ud, end den gør i dag. Priserne i samfundet stiger, og det kan også ses på de nye priser for 2023 hos Hornsyld Klimavarme. Her forventer man, at prisen bliver lige under 500,- dyrere om måneden.

Alligevel ser formand Rasmus Ole Hansen ikke prisstigningen som en dårlig nyhed. For en stigning kan man ikke undgå, og sammenlignet med kommunens andre fjernvarmeværker, er Hornsyld Klimavarme fortsat de billigste.

– Jeg glæder mig over, at sammenlignet med prisstigninger, vi ser i samfundet og hos mange andre fjernvarmeværker, kan vi fortsat holde en lav pris, der i 2023 gør klimavarmen endnu mere attraktiv end olie og gas, siger han.

Ser frem til 2023

De fortsat fornuftige priser skyldes især aftalen med den lokale virksomhed TripleA, som ved hjælp af en varmepumpe leverer overskuddet af varme fra deres produktion til at opvarme husstandene i Hornsyld. En både billig og klimavenlig løsning.


– Vi holder også hele tiden øje med andre energiprojekter i Hornsyld-området og lader os inspirere til, hvordan vi kan understøtte hinanden. Det handler om, at vi i fællesskab kan holde priserne nede, fortæller Rasmus Ole Hansen.

Et andet sted at spare er ved at leje units gennem Hornsyld Klimavarme i stedet for at købe dem selv. På den måde får du etablering, service, vedligehold og fuld garanti med i pakken, og du er sikker på, at unitten er indstillet korrekt, så der ikke går varme tabt. Den mulighed har de fleste af brugerne i Hornsyld Klimavarme benyttet sig af.

Alt i alt er formanden godt tilfreds med udsigterne til det nye år for brugerne i klimavarme-fællesskabet.

– Næste varmesæson skal brugerne ikke være lige så bekymrede for deres varmeregning, som de var i 2022, inden de fik klimavarme.



Se priserne her

Priser for 2022 inkl. moms

Priser for 2023 inkl. moms

(Priserne er beregnet ud fra et standard enfamiliehus på 130 m2 med et forbrug på 18,1 MWh inkl. målerabonnement og leje af unit)

17/48

Ønsker du mere information, eller vil du tilslutte dig?

reCAPTCHA is required.